Sitrusstekt svinekam med ovnsbakt brokkoli og reddik, servert med potetsalat
Laktosefri
Glutenfri

Sitrusstekt svinekam med ovnsbakt brokkoli og reddik, servert med potetsalat

Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Grønt eple
½–1 stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke
Brokkoli
½–1 stk
Reddiker
1 bunt
Svinekam i skiver
300 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Soyasaus (Soya)
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 654 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 38 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg gjerne svinekammen på grillen hvis det er fint vær. Krydre kjøttet med salt og pepper og grill kjøttet i 3–5 minutter på hver side.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Del potetene i fire eller seks avhengig av størrelsen, og kok dem i lettsaltet vann i 12–15 minutter. Sil av vannet når potetene er gjennomkokt, og skyll dem i kaldt vann. 
 Del brokkolien i buketter, skrell og del stilken i skiver. Skyll og kutt reddikene i to. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter.  
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med pepper, og stek det i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Tilsett ½ ss smør, ½ ss soyasaus og sitruskrydderet mot slutten av steketiden, og øs smøret over kjøttet. 
 Skyll og kutt eplet i terninger. Bland de ferdigkokte potetbitene, eplet, aiolien og sennepsvinaigretten i en skål. 
God middag!
God middag!