Bakt laks med hjemmelaget grønn currysaus servert med nudler og pannestekt fennikel

Vårlige retter

Laktosefri

Bakt laks med hjemmelaget grønn currysaus servert med nudler og pannestekt fennikel

Under 40 min
21 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sitrongress
1 stk
Grønn chili
½–1 stk
Spinat
50 g
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Kokoskrem
½–1 pakke
Lime
½ stk
Vann
1 dl
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Lime
½ stk
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
1 ss
Fennikel
1 stk
Reddiker
1 pakke
Koriander
1 bunt
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 745 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 57 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn litt olje i de ferdigkokte og silte nudlene for å forhindre at de klumper seg sammen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Skyll sitrongresset, press det med den flate siden av kniven, og kutt det i to. Skyll og finhakk ønsket mengde av chilien. Skyll spinaten.
Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, chilien og sitrongresset i omtrent 2 minutter. Tilsett buljongen, 1 dl vann og kokoskremen. Gi det hele et oppkok, skru ned varmen, og la curryen småkoke i 10–15 minutter. Tilsett spinaten de siste 3 minuttene av koketiden. 
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skyll limen. Skjær et dypt snitt i hver av laksefilètene, og brett dem ut som en sommerfugl. Fordel fisken i en smurt ildfast form, og finriv litt av skallet fra limen (kun det grønne) over. Fordel 1 ss smør og litt soyasaus oppå fisken, og bak det hele i ovnen i 5–6 minutter. Øs smøret over den ferdigbakte fisken med en skje. 
Skyll fennikelen og reddikene. Kutt fennikelen i små båter og reddikene i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fennikelbåtene i 2–3 minutter på hver snittflate, til de får en gyllen stekeskorpe. Ta stekepannen av varmen, vend inn reddikene og krydre med litt salt og pepper. 
Fjern sitrongresset fra curryen, og kjør den til en jevn saus med en stavmikser. Smak til med soyasaus og saften fra limen. 
 Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen og sesamfrøene. Håper det smaker! 
God middag!