Helstekt svinefilet med balsamicobakte gulrøtter, potetsalat med eple og frisk reddiksalat
Laktosefri
Glutenfri

Helstekt svinefilet med balsamicobakte gulrøtter, potetsalat med eple og frisk reddiksalat

280
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Sukker
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Grønt eple
1 stk
Lettmajones (Egg)
1 pakke
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½–1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sukker
½ ss
Filetstykke av svin
300 g
Reddiker
½-1 pakke
Ruccola
50 g
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 659 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer om du har, og stek svinekjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 65–68 (rosa kjerne) 68–70 grader (gjennomstekt).

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Ha gulrøttene i en ildfast form med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten, ½ ss sukker, litt salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter. 
 Tørk kjøttet med kjøkkenpapir, og krydre med salt og pepper på alle sider. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet på alle sider i 3–4 minutter, til det er godt brunet. Ha kjøttet i den ildfaste formen med gulrøttene når det gjenstår omtrent 15 minutter av gulrøttenes steketid, og stek videre til gulrøttene er møre og kjøttet ferdigstekt (se tips). La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.  
 Skyll reddikene og ruccolaen. Kutt reddikene i skiver. Ha reddikskivene, ruccolaen og 1 ss olivenolje i en bolle, og krydre med salt og pepper. Bland godt.  
 Sil vannet av potetene, og skyll dem raskt i kaldt vann. Kutt potetene i skiver, og ha dem i en bolle. Skyll eplet og kutt det i små terninger, og ha dem i bollen. Vend inn lettmajonesen, og krydre med litt salt og ønsket mengde av kryddermiksen.
God middag!  
God middag!