Kylling satay med frisk mangosalsa og jasminris
Laktosefri
Glutenfri

Kylling satay med frisk mangosalsa og jasminris

678
Under 20 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
Jasminris
135 g
Rødløk
½ stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
Rødløk
½ stk
Agurk
½ stk
Mango
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Sweet chili-saus
½–1 pakke
Lime
½ stk
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 782 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 93 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis sweet chili-sausen blir for sterk for de minste, kan den heller serveres til retten.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt den halve rødløken i skiver. Skjær kyllingen i store terninger. Behold gjerne fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken og kyllingen i omtrent 5 minutter, eller til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Tilsett sataysausen, og la kylling satayen småkoke i 2–3 minutter. 
 Skrell og finhakk resten av rødløken. Skyll agurken. Skjær skallet av mangoen. Kutt mangoen og agurken i terninger. Bland rødløken, agurken, mangoen, sesamfrøene og sweet chili-sausen i en serveringsskål (se tips). Smak til med saften fra den halve limen og litt salt.
 Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
God middag!