Favarittboller med krydderbakt squash og couscous servert med hummus og røkt chiliolje
Laktosefri
Vegetar

Favarittboller med krydderbakt squash og couscous servert med hummus og røkt chiliolje

Under 35 min
20 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • smør
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
Rødløk
1 stk
Grønn squash
1 stk
Paprikakrydder
½ pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Favarittboller (Bygg, Havre)
280 g
Soyasaus (Soya)
2 ss
Couscous (Hvete)
125 g
Tranebær
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ts
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
1–2 stk
Hummus
½–1 pakke
Paprikakrydder
½ pakke
Koriander
1 bunt
Røkt chilimix
½ pakke
Olivenolje
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1055 kcal
  • Fett: 51 g
  • Karbohydrater: 112 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne litt av chilioljen inn i den ferdigkokte couscousen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og kutt løken i båter. Skyll og kutt squashen i 4 båter på langs. Kutt tynne snitt i squashkjøttet, nesten helt gjennom. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Ha 2 ss soyasaus i en skål sammen med litt olje, halve pakken med paprikakrydderet og chilimixen, og litt salt og pepper. Ha blandingen over grønnsakene, og bak det hele i ovnen i omtrent 20 minutter. 
Tilbered couscousen som anvist på pakken. Vend tranebærene og 1 ts smør inn med den ferdigkokte couscousen (se tips).
Kutt brødene i strimler, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje og salt, og stek brødsticksene i ovnen, under grønnsakene, i omtrent 8 minutter.
 Legg Favarittbollene oppå grønnsakene når det gjenstår 10 minutter av steketiden. Stek det hele i ovnen, til bollene er gjennomvarme og grønnsakene er møre.
Ha hummusen i en skål og vend inn resten av paprikakrydderet.
Skyll og grovhakk korianderen. Hold av ¼ av korianderen til topping, og ha resten i et litermål sammen med resten av chilimixen og 2 ss olivenolje. Kjør det hele sammen med en stavmikser, og smak til med litt eddik, salt og pepper.
Fordel couscousen, grønnsakene og Favarittbollene på tallerkener. Server hummusen, chilioljen og brødsticksene til retten, og topp med korianderen. Vel bekomme! 
God middag!