Vegetar
Linguine al verdure med sitron- og persillestekt halloumi
166
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
- pepper
Pasta (Hvete)
200 g
Squash
1 stk
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Oregano
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Pinjekjerner
1 pakke
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
Bladpersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 850 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 90 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til grønnsakssausen med litt balsamicovinaigrette for ekstra god smak.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll og del squashen i terninger. Skrell rødløken, del den i to, og deretter i tynne strimler. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Stek squashen, løken og hvitløken i omtrent 3 minutter. Tilsett oreganokrydderet, og la det steke i omtrent ett minutt. Vend inn de hakkede tomatene og grønnsaksbuljongen, og la det hele småkoke under lokk i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 1–2 minutter, eller til de er gylne. Ha dem over i en skål.
Del halloumien i terninger. Skyll, tørk og finhakk persillen. Skyll sitronen i kaldt vann, og finriv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Stek halloumiterningene i 3–4 minutter, eller til de er gylne, og ha dem i en skål. Vend inn den finhakkede persillen, sitronskallet og saften fra omtrent halve sitronen.
Vend grønnsakssausen inn i den ferdigkokte pastaen, og topp med halloumien og de ristede pinjekjernene. Del resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!