Linguine al verdure med sitron- og persillestekt halloumi
Vegetar

Linguine al verdure med sitron- og persillestekt halloumi

166
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
Pasta (Hvete)
200 g
Squash
1 stk
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Oregano
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Pinjekjerner
1 pakke
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
Bladpersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 850 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 90 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til grønnsakssausen med litt balsamicovinaigrette for ekstra god smak.

 Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Skyll og del squashen i terninger. Skrell rødløken, del den i to, og deretter i tynne strimler. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Stek squashen, løken og hvitløken i omtrent 3 minutter. Tilsett oreganokrydderet, og la det steke i omtrent ett minutt. Vend inn de hakkede tomatene og grønnsaksbuljongen, og la det hele småkoke under lokk i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper. 
 Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 1–2 minutter, eller til de er gylne. Ha dem over i en skål.
 Del halloumien i terninger. Skyll, tørk og finhakk persillen. Skyll sitronen i kaldt vann, og finriv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Stek halloumiterningene i 3–4 minutter, eller til de er gylne, og ha dem i en skål. Vend inn den finhakkede persillen, sitronskallet og saften fra omtrent halve sitronen.
 Vend grønnsakssausen inn i den ferdigkokte pastaen, og topp med halloumien og de ristede pinjekjernene. Del resten av sitronen i båter, og server båtene til retten. 
God middag!