Vegetarschnitzler med jasminris, lettsyltede grønnsaker, teriyakisaus og koriander
Laktosefri
Vegetar

Vegetarschnitzler med jasminris, lettsyltede grønnsaker, teriyakisaus og koriander

Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
Jasminris
135 g
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Vegetarschnitzler (Selleri, Havre, Hvete)
240 g
Lime
½ stk
Koriander
1 bunt
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 745 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 100 g
  • Protein: 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke vegetarschnitzlene i ovnen på 200 grader i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomvarme og paneringen er sprø.

Tilbered risen som anvist på pakken. Kok edamamebønnene de siste 2–3 minuttene av koketiden.
Skrell gulroten, og skyll agurken. Kutt agurken og gulroten i lange bånd med en potetskreller eller mandolin. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver.   
Bland 1 ts sukker og saften fra den halve limen i en serveringsskål. Vend inn løken, og la løken trekke i laken til resten av retten er klar. Vend inn agurken og gulroten rett før servering, og smak til med salt og pepper.  
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er sprø og gjennomvarme (se tips). Skjær schnitzlene i skiver før servering.
Kutt resten av limen i båter. Skyll korianderen. Fyll dype skåler med risen, de lettsyltede grønnsakene, edamamebønnene, korianderen og schnitzlene. Topp med teriyakisausen, og server chilimajonesen og limebåtene til retten.
God middag!