Laktosefri
Pad thai med kyllingfilet, eggenudler og bønnespirer, toppet med hakkede peanøtter og koriander
1672
Under 20 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- soyasaus
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Gulrøtter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Skivet kyllingfilet
200 g
Egg (Egg)
2 stk
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Sweet chili-saus
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Lime
1 stk
Koriander
½–1 bunt
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 695 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 84 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Unngå å servere nøtter til barn under 3 år, da de lett kan sette dem i halsen.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skjær kyllingen i mindre biter.
Varm opp en stor wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Smak til med salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels høy varme. Knekk eggene i stekepannen, og rør dem sammen med kyllingen i 1–2 minutter, til det begynner å ligne på eggerøre. Tilsett gulrøttene, løken, nudlene, soya- og ingefærsausen og sweet chili-sausen. Varm opp, og bland alt godt sammen. Smak til med salt eller soyasaus. Skru av varmen, og vend inn bønnespirene.
Kutt limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen. Strø korianderen og de hakkede peanøttene over pad thaien før servering, og server limebåtene til retten (se tips).
God middag!