Glutenfri
Pannestekte fiskekaker med ertepuré og revet gulrot
1652
Under 20 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Potetkrydder (Sulfitt)
1 pakke
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Grønne erter
250 g
Smør (Melk)
2 ss
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 663 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 59 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fiskekakene i ovnen på 220 grader i 7–9 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og del potetene i to. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn potetkrydderet når potetene er ferdig stekte.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 3–4 minutter på hver side.
Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 2 ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Kutt sitronen i to. Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Ha gulrøttene i en bolle, og smak til med saft fra halve sitronen.
Kutt resten av sitronen i båter. Server remuladen og sitronbåtene til retten.
God middag!