Pannestekte fiskekaker med ertepuré og revet gulrot
Glutenfri

Pannestekte fiskekaker med ertepuré og revet gulrot

1652
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Potetkrydder (Sulfitt)
1 pakke
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Grønne erter
250 g
Smør (Melk)
2 ss
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 663 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 59 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke fiskekakene i ovnen på 220 grader i 7–9 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og del potetene i to. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn potetkrydderet når potetene er ferdig stekte. 
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 3–4 minutter på hver side. 
 Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 2 ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
 Kutt sitronen i to. Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Ha gulrøttene i en bolle, og smak til med saft fra halve sitronen.
Kutt resten av sitronen i båter. Server remuladen og sitronbåtene til retten. 
God middag!