Dillkjøtt av mørkokt svinebog servert med grønne erter, kokte gulrøtter og poteter

Adams vinterfavoritter

Glutenfri

Dillkjøtt av mørkokt svinebog

servert med grønne erter, kokte gulrøtter og poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Gulrøtter
2 stk
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Dill
1 bunt
Mørkokt svinebog
300 g
Maisjevning
½ pakke
Oksebuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Grønne erter
125 g
Vann
2½ dl
Eddik 7 %
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
659 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
56 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server grønnsakene og dillen i skåler, eller vend alt sammen i gryten.

 Skrell eller skyll gulrøttene og potetene. Del gulrøttene i staver og potetene i to. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, og kok gulrøttene med potetene de siste 10 minuttene av koketiden.      
 Skrell og grovhakk løken. Skyll og grovhakk dillen. Kutt kjøttet i mindre biter (spar på sjyen i pakken). Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek løken i 1 minutt, til den er blank. Dryss maisjevningen over løken og vend det godt sammen. Tilsett kjøttet, sjyen fra pakken, buljongen, matfløten og 2½ dl vann, og la det koke i omtrent 5 minutter.      
 Vend ertene og dillen i gryten, og kok videre i 2 minutter. Smak til med 1 ss eddik, salt, pepper og sukker.    
Vel bekomme!