Kremet kyllinggryte med eple, sennep og estragon, bakte småpoteter og røtter

Adams vinterfavoritter

Kremet kyllinggryte

med eple, sennep og estragon, bakte småpoteter og røtter
4.31 (118)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
200 g
(Selleri)
Gulbete
1 stk
Småpoteter
300 g
Sjalottløk
1 stk
Rødt eple
1 stk
Estragon
1 bunt
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Hønsebuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Dijonsennep
1 pose
(Sulfitt, Sennep)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
2 dl
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
795 kcal
Fett:
43 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skrell gulrøttene, selleriroten og gulbeten, og kutt dem i jevnstore biter. Skyll, og del eventuelt potetene. Ha alt over på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene og potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.   
 Skrell sjalottløken og skyll eplet og estragonen. Grovhakk løken og estragonbladene, og kutt eplet i små terninger. Kutt kyllingen i mindre biter. Varm opp en kjele til høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken under omrøring i omtrent 4 minutter. 
 Skru ned til middels varme, og rør inn 1 ss hvetemel med kyllingen. Tilsett buljongen og matfløten, og la det småkoke under omrøring i omtrent 8 minutter. Smak til med sennepen, estragonen og litt salt og pepper. Spe på med omtrent 2 dl vann, litt og litt, til ønsket konsistens, og vend inn epleterningene rett før servering. 
Vel bekomme!